Godteposen

De korte historiene i Godteposen er ideelle for høytlesning på sengekanten, i skolen, på SFO og i barnehagen. Godteposen er digg å lese her: https://issuu.com/hurraforlag/docs/fantasislikkeri-issuu?e=2078857%2F33806831, og finnes på FacebookBlogger og YouTube.

 • Se alle | Se side: Godteposen|E-bøker
 • Eventyr - Godteposen Fantasislikkeri

  Godteposen|Kun kr 50 pr bok!

  Godteposen Fantasislikkeri 12 moderne eventyr

  De lettleste eventyrene er også velegnet til lesetrening hjemme og på skolen. Alle bøkene er utstyrt med praktisk innholdsfortegnelse og omtrentlig lesetid. De fleste historiene tar mellom 4 og 10 minutter å lese høyt.

  Klikk på boka for å se noen oppslag.

  Normal utsalgspris = 198,-

  Porto for bare denne boken er kr. 82,-

  HURRA-pris:50.00Kr
 • Godteposen Eventyrspinn - Martin Nygaard, E-Bok

  Godteposen|E-bøker

  Godteposen 6 Eventyrspinn

  Fantastiske fortellinger som er like morsomme for barna, som for den som leser høyt.
  Mammanett sin kommentar: Vår 7-åring synes historiene var riktig morsomme, tidvis faktisk hysterisk morsomt! Vi voksne fikk også en god latter. Lur innholdsfortegnelse hvor antall minutt pr. historie er oppgitt!

  Link til boka i Apple iBookstore

  HURRA-pris:69.00Kr
 • Godteposen 1 Fantasislikkeri - Martin Nygaard, E-Bok

  Godteposen|E-bøker

  Godteposen 1 Fantasislikkeri

  Anmeldt av Dagfinn Hovland i DAGNINGEN, Lillehammer.
  Mye smågodt i Godteposen
  Godteposen til Martin Nygaard inneholder mye smågodt - ikke mindre enn 24 smågodt-historier. Så gode var de fleste at de fikk oss til å tenke på historien om "Ulven som ville spise søte barn". Han var så glad i alle sorter søtsaker at da han skulle spise de søte barna, falt alle tennene ut av ulvemunnen. Til vårt barns store glede, for da kunne ikke ulven spise barna - bare grøt og suppe.
  Etter å ha lest disse høytlesningshistoriene er det ingen fare for at så skal skje med den som leser eller barn fra fire til åtte år, som Godteposen er beregnet på.
  Nygaard kan kunsten å lage en morsom historie som egner seg for høytlesning. Bildene dannes i hodene til oss alle, og med hans burleske fantasi skaper han mange morsomme fortellinger som vil glede barn fra ca. Tre til åtte, og som også er morsome for den som leser dem.
  Vi tar vel ikke munnen for full når vi sier at flere enn oss vil bruke historiene til godnattlesing. Vi har lest fler, men bare én historie hver kveld og samtlige smaksprøver så langt har falt i smak hos vår veslejente på fire år. Hun er også betatt av tegningene som illustrerer hver historie i Godteposen.

  Link til boka i Apple iBookstore

  HURRA-pris:69.00Kr
 • Godteposen 2 Drømmedrops - Martin Nygaard, E-Bok

  Godteposen|E-bøker

  Godteposen 2 Drømmedrops

  Anmeldelse i Poeten.no 2002 ved Aksel Stenberg
  Original godtepose
  Martin Nygaards "Godteposen 2: drømmedrops" er en spennende og godt  sammensatt barnebok som har en stor fortellerglede. Og så har den et par ekstra ting som gjør den original.
  I registeret har Martin Nygaard skrevet omtrent hvor lang tid det tar å lese en historie, og akkurat det er helt genialt. Dette burde innføres i alle barnebøker. Da vet foreldre omtrent hvor lang tid det hele tar, og kan passe det inn i kveldskosen.
  Av de 24 historiene var det  de små korte både barna og jeg falt mest for. "Prestekragen Thomas" og "Sølepytten" ble meget godt mottatt av både seks og tiåringen. Alle historiene har en til to tegninger, gjort av Victoria Dahr, og de er i  svart-hvitt, i en slik strek at de er velegnet til å fargelegge. Dermed kan denne boka bli ganske personlig etter hvert.
  Har stor sans for både konseptet og historiene til Nygaard og anbefaler denne hyggelige barneboken til  alle småbarnsfamilier. Dette er en ekte godtepose.

  Link til boka i Apple iBookstore

  HURRA-pris:69.00Kr
 • Godteposen 3 Lekre Lakriser - Martin Nygaard, E-Bok

  Godteposen|E-bøker

  Anmeldelse i Poeten.no 2003 ved Aksel Stenberg
  Fargerik godtepose i fargeløst omslag
  Denne høsten presenterer Martin Nygaard sin tredje godtepose for barn. Og som de to foregående er også denne godteposen fylt med små moderne eventyr med mye humor og varme.
  Nygaards godteposer har vist seg å ha en ramme mange andre barnebøker ikke kan vise til. Det er som i enhver ordentlig godtepose masse varierte smaker, og det tar ikke fort slutt. Nygaard presenterer faktisk hele 24 historier og dermed går ikke godteposen tom så fort.
  Nygaard er en eventyrforteller, og har historier som ofte er ganske sprelske og morsomme. Vi møter tøffe maur, navnnissen Kaspar, en forelsket tåfis, dragenesebusen, agurkgutten og mange andre. Kreative historier som alle er laget i klassisk eventyrstil, men med moderne problemstillinger som gjør at barna lett kan relatere seg til stoffet. De fantasifulle skikkelsene gir historien et godt løft, og har en egenverdi som gjør dem lett å huske. Spesielt flott er historien om tåfisen som forelsket seg, en slags moderne variant av Tinnsoldaten som H.C. Andersen gjorde kjent i riktig gamle dager. Det er mange referanser til velkjente eventyr, og det er lett å forstå at Nygaard selv har lest mye av de gamle mestrene. Jeg synes han lykkes godt.
  "Godteposen 3" har som sine forgjengere en del svarthvitt illustrasjoner som egner seg fint til fargelegging, og som dermed er med å gjøre boka mer personlig for hvert enkelt barn. En enkel men ganske genial måte å få barna inn i historien på. Det er Victoria Dahr som illustrerer med enkel og fin strek. Hun klarer å følge opp stemningene i fortellingene bra. Nygaard har også lagt ved en indikasjon på hvor lenge hver historie tar å lese, og det kan være til fordel for travle foreldre. De korteste tar under to minutter, mens de lengste beveger seg mot femten minutter.
  Det eneste jeg har å utsette på den tredje godteposen fra Martin Nygaard er omslaget. Boka er nesten helt svart og ganske trist i utformingen. Det er ikke mye som indikerer at denne boka flommer over av morsomme og spennende historier. Synes nok at Nygaard burde ha valgt litt andre farger. Men ser man bort fra det, og åpner boka, er det en fargerik verden som venter. For Poeten.no Aksel Stenberg

  Link til boka i Apple iBookstore

  HURRA-pris:69.00Kr
 • Godteposen 4 Puffet Ris - Martin Nygaard, E-Bok

  Godteposen|E-bøker

  Seriens beste så langt
  Publisert: 04.11.2004
  Av: Aksel Stenberg, Poeten.no
  Martin Nygaard er en nyskaper innenfor barnelitteratur. Hans serie med Godteposer har imponert oss. Nå er den fjerde boken i serien ute, og Nygaard har finslipt ideene og kommet opp med den beste posen så langt.
  Jeg ble ved en tilfeldighet klar over denne serien gjennom en venn. Hun hadde hatt stor glede av bøkene som sengelektyre for sine to barn, og siden jeg selv var blitt småbarnsfar lånte hun meg en godtepose fra Martin Nygaard. Og reaksjonen fra min datter var umiddelbar. Det var en suksess fra første stund. Og hvorfor det?
  Fordi denne bokserien byr på historier som er spesiallaget for opplesning. Nygaard er selv far til flere barn og har prøvd ut materialet hjemme først. Men det er i seg selv ikke noe unikt. Men med en evne til å fortelle moderne eventyr som både er burleske og frydefullt morsomme, har også Nygaard klart å fornye eventyrsjangeren til å passe inn i vår tid.
  De fleste barn er fortsatt fascinert av de gamle fortellingene om Bukkene Bruse og Gullhår, men det er ingen tvil om at barn, og spesielt de som er kommet i skolealder, også synes at språket i de gamle fortellingene kan bli litt rart. Nygaard forteller på mange måter moderne versjoner av gamle eventyr. Han kopierer ikke, men stjeler derimot noen gode ideer, og utvikler dem selv.
  Den tredje delen som gjør serien ekstra god, er illustrasjonene, som er i strektegning og uten farger. De er perfekte for fargelegging, og det gjør boka enda mer personlig og morsom for barna. "Godteposen 4. Puffet ris" har i alt 24 historier å by på. Bok nummer tre hadde et litt uheldig omslag, men årets bok har vekket lysten på å bli lest fra første stund. Masse puffet ris i et design som både ser ut og lukter som frokostblanding. Et godt løft fra den sorte tredje boka.
  Som før har Nygaard passet på å ha med hvor lang tid hver historie tar å lese. De korteste går på 2 - 3 minutter og de lengste tar 15. En fin gest til foreldrenes tidsskjema. Og det fungerer bra. I årets bok kan vi lese om melketenner og gresshopper, lekebiler og engler og masse annet. Nygaard forteller på en entusiastisk måte, med mye humor og litt magi. Humoren i boka går rett inn hos barna. Det er sjelden jeg opplever at de ler så mye som når godteposen taes frem.
  Det er et stort spekter på årets bok, og han har denne gangen et høyt kvalitetsnivå. Før har det vært litt mer variabelt, men i år har historiene vært av høy klasse hele veien. Denne serien er blitt den mest populære her hjemme, og jeg kan bare skrive under på at Nygaard fortjener så mange lesere som mulig. Det er til alle barns beste, spør du meg. Hva med en lydbokversjon også?
  For Poeten.no
  Aksel Stenberg

  Link til boka i Apple iBookstore

  HURRA-pris:69.00Kr
 • Godteposen 5 Snipp, snapp, snop - Martin Nygaard, E-Bok

  Godteposen|E-bøker

  Godteposen 5 Snipp, snapp, snop

  Hei! Nu har vi fått lest og kosa oss! Riktig kosa oss! Dette er snadder lesestoff for mine barn og meg! Du skriv heilt fantastiske moderne eventyr samtidig som du knytter handling opp mot virkelighet.
  Favoritten for femåringen er absolutt "prompen Æsjis". Dette siden han sliter med en ganske "luftig" mage selv. Min datter på ni skriver historier selv, korte men gøyale, men nå fikk hun enda større inspirasjon! Han på elleve sliter med lesing, men historiene "fenger" slik at han bare MÅ lese seg ferdig! Tolvåringen har ikke lest så mye enda, han foretrekker tegneserier. Men han lo godt til høytlesingen. Pappaen og mammaen gler seg antagelig like mye over bøkene som barna! Du har gjort en kjempe jobb! Takk for fine lesestunder! Hilsen Per Helge Pettersen

  Link til boka i Apple iBookstore

  HURRA-pris:69.00Kr
 • Se alle | Se side: Godteposen|E-bøker