Godteposen 4 Puffet Ris - Martin Nygaard, E-Bok

Godteposen|E-bøker

HURRA-pris:69.00Kr

Demokraten
av Morten Nilsen

«Godteposen 4» er en veldig morsom barnebok. I likhet med de tre foregående utgivelsene har boka 24 kapitler, små fortellinger med underfundige fantasisprang, hysterisk morsomme, litt trøstende, småskumle, og akkurat så engasjerende og velskrevne små perler som barnehistorier må ha. Boka er faktisk en ekte godtepose med noe for enhver smak, og smaken varer lenge. Som for eksempel melketennene som vil spille fotball, overkjeven i 4-4-2 mot underkjeven. Boka har også artige illustrasjoner som egner seg fint til fargelegging. I innholdsfortegnelsen er det notert anslått leselengde. God løsning. Forfatteren Martin Nygaard og illustratør Victoria Dahr har hytte ved Dypeklo. Der skal mye av materialet ha blitt laget. Bruk mye tid på hytta. Godtepose 5 kan bli like velsmakende.


Karmøybladet
«Godteposen 4 puffet ris»
Av Martin Nygaard

24 lyspunkt for barna

Martin Nygaards «Godteposen 4 puffet ris» inneholder 24 korte og lengre historier, beregnet for høytlesning for barn. Tallet fire indikerer at dette er en bokserie. De tre godtepose-bøkene som Nygaard har gitt ut, har alle fått en positiv mottakelse. Etter å ha lest denne utgaven, forstår vi hvorfor. Her får leseren og ikke minst den som hører på, stifte bekjentskap med hverdagslige hendelser. Men hendelsene veves sammen av en fantasi som bare barn kan leve seg inn i. Derfor blir historiene både nære og trygge, samtidig som de leker med barnas evne til å leve seg inn i fantasiens verden. Det er også frigjørende at historiene også gir barna en helt annen opplevelse enn den fantasiverdenen de møter gjennom TV og playstation.

Boken har et originalt omslag som består av puffet ris. Det gir oss assosiasjoner til et noe lettere måltid som svært ofte er barnas favoritt. Derfor fungerer omslaget godt som blikkfang og skiller seg ut fra andre vanlige bokomslag. Teksten i boken er enkel og oversiktlig, uten originale grafiske utforminger verken i størrelse eller farge. Dette gjør den lettlest. Når det i innholdsregisteret også står hvor mange minutter det tar å lese hver historie, så gjør forfatteren leseren enda en tjeneste for å kunne passe tiden. Historienes lengde varierer fra en lesetid på to minutter og opp til 15 minutter.
Dessuten er det bare strektegninger i sort som illustrerer boken. Det ru papiret gjør det mulig for barna å fargelegge strektegningene, for på denne måten å gjøre boken og historiene enda mer personlige.
Kort sagt, «Godteposen 4 puffet ris» er et skattkammer for alle barn.

Leif Meling